Fritidsaktiviteter

Hvis du ønsker at komme lidt væk fra den travle dagligdags stress er slottet Chateau Hattonchatel i Lorraine det ideelle sted. Tillad dig selv at koble af og nyd uden skyldfølelse at slappe af i disse vidunderlige nord franske omgivelser.

På chateauet kan der arrangeres vinsmagning. En enestående oplevelse hvor du kan lære alt om den lokale vin og dens historie. Ved forudgående aftale kan der også arrangeres besøg til nogle af de nærliggende vingårde. I Alsace og Champagne findes der også flere interessante vingårde. Der kan arrangeres fisketur med picnic til søen "Lac de Medine", og du kan stå på vandski eller jetski. Alternativt kan du vælge bare at slappe af i solen. Om eftermiddagen venter vi dig på chateauet til eftermiddags-te, hvor du kan hvile ben og fødder foran pejsen.

Mod forudgående aftale kan der arrangeres lerdueskydning, bueskydning eller vildsvine jagt. Endvidere kan der arrangeres ballon-flyvning så du og dine gæster kan nyde den flottte nature fra en anderledes vinkel.
Der finder også adskellige attraktive golfbaner i Lorraine, til hvilke vi naturligvis kan informere yderligere samt arrangere tider. Franske golfbaner.

Få hundrede meter fra slottet er der flere gode restauranter, så som Le Patio, Restaurant Láir du Moulin og Restaurant Lac de Madine. De giver alle en god service og er et godt alternativ  til god fransk mad, mens du opholder dig på Hattonchatel Chateau.

Verdun, Metz og Nancy er kulturbyer med en meget interessant og spændende historie - og de er et besøg værd, mens du opholdet dig på slottet. 

Verdun

Verdun I første verdenskrig i 1916 var Verdun stedet, hvor nogle af de største slag blev udkæmpet, og af samme grund, mistede også de fleste soldater livet der. Idag er Verdun en moderne by med fuld af liv og røre og tusinde af udenlandske turister kommer hvert år på ferie for at se den smukke by eller mindes de faldne under den 1. verdenskrig. Efter at byen er blevet bygget op igen, er bymidten idag en blanding af moderne- og historiske bygninger fra før krigens tid.

 

Mange besøgende og feriegæster har igennem tiderne beundret byens flotte arkitektur, specielt de smukke bygninger i "Art Nouveau" stil, der blev bygget efter den 1. verdenskrig. "The quayside" er blevet byens midtpunkt og mange festivaller, kulturelle og kommercielle begivenheder, tager plads der hvert år.
Ved floden ligger der et amfiteater, hvorfra man kan betragte bådene, der kommer sejlende langsomt forbi. Af andre fritidsaktiviteter for besøgende og feriegæster kan nævnes" Le Pré l’Evêque", sports-og   rekreationsparken, pony ridning i Verdun. Og når du bliver sulten, kan vi foreslå en meget velrekommenderet restaurant Le Coq Hardi, der ligger midt i byen.

St  Etienne Metz

Byen blev taget tilbage fra tyskerne i 1918 og er idag hovedstaden i Lorraine regionen. Metz er kendt som "lysets by" som følge af den fantastiske  belysning af arkitekturen på de gamle og prægtige bygninger og kirker. Juvelen i Metz er uden tvivl den seværdige katedral, St. Etienne Gothic Cathedral, designet af Marc Chagall. Katedralen er åben hver dag for besøgende.Nordvest for katedralen ligger øen Petit Saulcy, hvor man finder det ældste franske teater - og som stadigvæk benyttes. Lorraines reginale naturpark, "Parc Naturel Regional de Lorraine", med dens skove, små strømme og floder er bestemt også en ferie eller et besøg værd. 

 

 


Nancy,nancy1

Som en af Metz's naboer har Nancy også adskillige flotte seværdigheder at byde på. Så som Cordeliers kirken, katedralen fra det 18. årh. og fra det 17. årh. "Notre Dame de Bon Secours". Bytorvet "Plaza Stanislaf",  "den forgyldte plads", opkaldt efter den russiske kong Stanislaf, har fået opført en statue af sig selv midt  på pladsen. Den peger naturligvis mod nord, i retning af  Rusland. Endvider er der den botaniske have "Le Jardin Botanique". Den er åben fra kl. 10.00 til  12.00, og fra kl. 14.00 til kl. 17.00 (mandag til fredag). På lørdage og søndage er der åben fra kl. 14.00 til kl. 17.00. Indgang billetten er ca. 2.30 €. Den botaniske have har mange forskellige og interessante typer planter og blomster - også tropiske. Ideelt for en familieferie.

 

Arrangements & Events

Book Today